Način pripreme
Oljuštiti dve kruške i narendati na krupno.
Umutite mikserom jaja sa šećerom dok pobele.
Sipajte prašak za pecivo u kiselo mleko i dobro promešajte, a zatim smesu dodajte jajima.
Sipajte u mlazu ulje, uz mućenje na manjoj brzini, na kraju dodajte prosejano brašno.
Dve narendane kruške i vanilu dodati smesi, i smesu promešati kašikom.
Sipajte smesu u pleh prečnika oko 28-30 cm, koji ima nelepljivu površinu ili stavite papir za pečenje.
Povrh smese rasporedite preostale dve kruške, koje ste prethodno iseckali na tanke listiće. Listiće kruške nemojte pritiskati, samo ih stavite povrh smese. Pospite kruške sa dve supene kašike smeđeg šećera.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 50 minuta.
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.