Medenjaci

23/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Znate da kod medenjaka nije važan oblik niti ukras, važno je samo koliko ćete pojesti."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 459
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • jaja - 2 kom.
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • ulje - 1 šoljica
  • pčelinji med - 3 kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • limunov sok - 1 kašika
  • kakao - 1 puna kašika
  • burbon vanila - 1 kašičica
  • ZA DEKORACIJU
  • crna čokolada - 50 g za kuvanje
  • bela čokolada - 2 kašika granule
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega sipajte sve sastojke, sodu bikarbonu pomešajte sa limunovim sokom. Umesite meko testo i ostavite oko 20 minuta da odmori.

Podelite testo na dva dela. Od jednog dela možete da napravite medene loptice, a od drugog - medene keksiće.

Da biste napravili medene keksiće, na nabrašnjenoj površini razvijte testo debljine 6-7 mm, i isecite različite oblike.

U drugom plehu, na papiru za pečenje, poređajte medene loptice veličine oraha, i svaku blago pritisnite.

Pecite 10ak minuta na 180 stepeni.

Za dekoraciju: Usitnite čokoladu u maloj posudi i stavite tu posudu na drugu posudu sa vodom na vatru.

Otopite na pari čokoladu i sipajte u mali fišek, napravljen od papira za pečenje.

Odsecite vrh fišeka i ukrasite medenjake, sipajući na njih čokoladu u tankom mlazu. Odgore pospite granulama bele čokolade.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti