Pogača Gracija

23/02/2017
"Prefinjena i ukusna pogača za najveselije povode za slavlje."
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano893
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa 300 ml mleka, lepo bi bilo da su na sobnoj temperaturi. Ugrevamo preostalo mleko i sipamo jednu kašiku šećera i brašna. Promešamo i čekamo da se aktivira.

Za to vreme prosevamo brašno i pravimo udubljenje, sipamo smesu od jaja i kvasca. Zamesimo elastično testo i ostavljamo da odstoji i nadođe. Podelimo na tri lopte, od jedne pravimo male loptice, koje ređamo na kraju pleha, obloženim papirom za pečenje, svaku lopticu sečemo na dva mesta makazama. Od druge lopte razvijamo koru koju mažemo maslacem, uvijamo u rolat i sečemo po dužini. Uvijamo dva dela.

Od trećeg dela pravimo tri posebna dela - jednu malu oblu koru koju stavljamo u sredinu i preko nje stavljamo uvrnuti krug. Pravimo mali uvrnut fiitilj sa ruzom, koja se pravi od razvijen ih izzrezanih krugova prikupljeni i oblkovanih rukama.

Pogača se ostavlja da nadođe, nakon čega je mažemo žumancem i posipamo susamom i makom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 35 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija