Duplo viša i meka pogača

23/02/2017
"Kada je pogača dva puta viša i meka, ona je i duplo ukusnija!"
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 463
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo prosevamo brašno sa solju u veliku posudu. U veću posudu aktiviramo kvasac sa 150 ml mleka, 1 supenom kašikom šećera i 1 kašikom brašna.

Kada je kvasac gotov i kada sam umutila jaja sa drugim sastojcima, zamesim ne mnogo tvrdo testo. Pokrivam ga i ostavljam na toplom da nadođe. Testo delim na tri dela, jedan da bude manji.

Od većih delova svaki delim na dva dela i razvijam kore, dobijene dve kore savljam jednu preko druge, jednu sam namazala uljem ili maslacem. Zajedno ih uvijam i dobijeni rolat rezem na onolko trouglova, koliko želim, u ovom slučaju 7. Od druge dve kore na iati način dobijam 7 trouglova.

U velikom i viskom plehu ređam sve trouglove kao cvet. Od male loptice testa, takođe razvijam koru, mažem maslacem i uvijam u rolat. režem na uske rolnice oko 1 cm i ređam u sredinu pogače kao drugi cvet. Ostavljam pogaču da nadođe i mažem umućenim jajetom, mlekom i uljem.

Po želji se posipa semenkama i peče u ugrejanoj rerni. Takođe po želji dekoracija od malih i velikih belih srca, koje sušim u rerni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija