Pogača za Zadušnice

23/02/2017
Milica Djordjevicod Milica DjordjevicŠef kuhinje
"Da se setimo onih koje smo voleli, a koji nisu više sa nama - pogača za Zadušnice."
Priprema80 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno120 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

Način pripreme

U 100 ml toplog mleka se rastvori kvasac i pomeša se sa šećerom. Ostavi se na toplom 40 minuta da se udvostruči.

Testo se podeli na dva dela, prvi deo se podeli na 8 loptica, jedno za listiće a od ostalih se formiraju male pogače.

Svaka se premaže maslacem i u sredinu se stave kockice sira i kačkavalja. Krajevi se skupe i oblikuje se lopta.

Poređaju se u pleh, prekriven papirom za pečenje.

Preostalo testo se podeli na dva dela, prvi se podeli na onoliko koliko ima loptica u plehu. Svaki deo se razvuče, premaže maslacem, uvija u rolat. Nožem se raseče sa dve strane, a sredina se ostavlja cela.

Napravljeni listići se stavljaju na svaku lopticu.

Preostalo testo se razvuče u pravougaoni oblik, premaže se maslacem i pospe makom. Uvija se u rolat, preseče na sredini na dva dela i oblikuje se ruža. Stavlja se na sredinu pogače.

Nakon 15 minuta premaže se žumancem, umućenim sa 2 kašike mleka i posipa susamom.

Peći u rerni ugrejanoj na 180 stepeni 40 minuta do zlatnožute boje. U znak sećanja na preminule bliske osobe.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija