Kolač sa keksom, kiselim mlekom i slatkom od jagoda

24/02/2017
Milica Djordjevicod Milica DjordjevicŠef kuhinje
"Lagan i ukusan desert bez pečenja, koji će svi ukućani zavoleti!"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano897
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje 250 g
  • kiselo mleko - 400 g gustog
  • šećer - 5 kašika
  • kisela pavlaka - 100 g
  • slatko od celih jagoda - 1 mala tegla
  • maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks staviti u kesu i izlupati drvenim čekićem.

U činiji pomešati sa omekšalim maslacem i sipati u pleh kao koru. Pomešati kiselo mleko sa šećerom i kiselom pavlakom. Tom smesom premazati koru od keksa, a preko sipati teglicu slatkog od jagoda i rasporediti po celoj površini.

Ostaviti u frižideru da se stegne i da keks upije.

Mi smo ga napali kašikama mnogo ranije, nismo mogli da čekamo!

Brz i lagan desert bez pečenja!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija