Krem-karamel

24/02/2017
"Najuspešniji, najčitaniji i najomiljeniji recept za krem karamel na sajtu. Pripremi i ti ovaj klasični recept"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije9
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 940
  • Pregledi tokom meseca329
  • Pregledi tokom desmice121
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 6 - 7 komada
  • šećer - 250 g
  • vanila - 2 kesice ili esencija
  • šećer - 100 g za karamelizaciju - ja stavljam više, zato što volim da ima karamele
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite posude ili čaše za krem karamel. Šećer za karamelizaciju stavite u posudu na ringlu sa 1 supenom kašikom vode.

Mešajte dok se karamelizuje, ali da ne zagori. Karamel podelite po dnu šolja.

Umutite jaja sa ugrejanim mlekom sa šećerom. Po želji smesu precedite, da se dobije zagarantovano gladak krem karamel. Dodajte vanilu i podelite smesu u šolje.

Poređajte šoljice u duboki pleh, dodajte vodu, malo iznad sredine kalupa i ste da se peče u zagrejanoj rerni oko 1 sat.

Temperatura ne treba da bude jaka i voda ne treba da kipi, zato što krem karamel postaje rupičast. Ako je potrebno, za vreme pečenja se može dodati još vode u pleh.

Servirajte krem karamel hladan i okrenut u tanjiru.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija