Neverovatna piletina sa lukom iz rerne

24/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Jedinstvenog ukusa, jelo koje odmah dodajemo među omiljene. Probajte i razumećete zašto "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 064
  • Pregledi tokom meseca79
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 kom.
  • luk - 5 velikih glavica
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslac - 40 g
  • ulje
  • brašno - 1 kašika
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • so
  • peršun - 3 - 4 struka
  • mladi beli luk - 3 - 4 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Batake uvaljati u ulje i so i staviti u pleh da se peku na 200 stepeni 10-15 minuta.

Dok se bataci peku, očistiti i iseći na polumesece luk, staviti ga u činiju, dodati prstohvat soli, 2 s.k. ulja, sitno iseckan peršun, prstohvat bibera i prstohvat aleve paprike, kao i prstohvat čubra, dobro promešati kašikom kako bi se sastojci fino sjedinili.

Nakon što se piletina ispekla, izvaditi pleh iz rerne, izvaditi meso na jedan tanjir i u pleh sipati luk i začine, dodati maslac, nakon toga preko smese staviti meso i vratiti natrag u rernu.

Peći još 10 minuta dok se ispeče luk. U činiji dobro promešati mleko i brašno, i nakon što luk i piletina uhvate koricu, preliti ih mlekom.

Peći još 15 minuta ili dok se ispeče. Ako je potrebno, dodati još soli. Nakon vađenja pleha iz rerne posuti sitno iseckanim mladim belim lukom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija