Lak recept za tulumbe

24/02/2017
"Zasucite rukave, ove ukusne i lake tulumbe može svako da napravi. Nek vam je slatko!"
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 396
  • Pregledi tokom meseca89
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 500 ml
  • maslac - 125 gr
  • jaje - 6 komada
  • brašno - 250 g
  • prstohvat soli
  • za sirup
  • šećer - 500 gr
  • voda - dve šolje
  • vanila u prahu
  • sok od jednog limuna
  • šolja ulja za prženje

Način pripreme

Kad voda provri u nju se stavlja so i maslac. Brašno se dodaje postepeno i meša se s drvenom varjačom, da testo postane glatko i smesa počne da se odlepljuje od posude.

Skloni se sa ringle, malo se ohladi i stavljaju se jaja jedno po jedno. Nastavlja se s mešanjem dok ne nastane glatka homogena smesa.

Priprema sirupa: Voda i šećer se skuvaju. Na kraju se dodaje vanila i limunov sok.

Tulumbe pravimo uz pomoć šprica i pržimo ih na vrelom ulju, ali tako da ih ne izbodemo viljuškom. Vadimo tulumbe s kašikom na rešetke. Gotove tulumbe prelivamo hladnim sirupom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija