Čokoladna torta bez brašna

24/02/2017
Milica Djordjevicod Milica DjordjevicŠef kuhinje
"Čokoladna torta bez brašna, jedinstvenog ukusa, osvaja svojim ukusom i izgledom."
Priprema40 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno85 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 577
  • Pregledi tokom meseca498
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • maslac - 125 g kravlji
  • šećer - 125 g
  • čokolada - 125 g
  • jaja - 4 belanca + 4 žumanca
  • za krem
  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 125 g
  • čokolada - 125 g
  • maslac - 125 g dobro umućen
  • bademi - 150 g oljušteni, pečeni i iseckani
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru umutiti prvo maslac sa šećerom i dodati rastopljenu prohlađenu čokoladu. Mešati drvenom varjačom i dodati jedno po jedno žumance, dobro umutiti nakon svakog. Na kraju pomešati smesu sa čvrsto umućenim belancima.

Podeliti smesu na 3 jednaka dela i ispeći svaku koru odvojeno u plehu prekrivenim papirom za pečenje ili podmazanom i lako pobrašnjenom. Ohladiti kore i zalepiti ih kremom, koji se priprema na sledeći način:

Umutiti jaja sa šećerom u sudu na pari na ringli na slaboj temperaturi. Skloniti kad se dobije svetao i gladak krem i pomešati sa otopljenom čokoladom i maslacem.

Ukrasite tortu bademima, koje možete posuti i između kora.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija