Šakšuka - Jaja na arapski način

24/02/2017
Milica Djordjevicod Milica DjordjevicŠef kuhinje
"Po našem mišljenju dva velika arapska otkrića zaslužuju Nobelovu nagradu - arapski brojevi i šakšuka "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 716
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju ispržiti iseckan luk, paprike, očišćene od semenki, čenove belog luka.

Dodati sitno iseckan ili izrendan paradajz. Dodati od začina so, šećer, biber i kim.

Ostaviti da vri na tihoj vatri, uz neprekidno mešanje. Čim se zgusne, razbiti jaja.

Kašikom možete oblikovati nešto poput gnezda. Ostaviti da se kuva dok bude gotovo.

Poslužiti sa sitno seckanim peršunom. Brzo i ukusno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija