Ukusne šnicle u rerni

24/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Već odavno nije prihvaćeno da se šnicle peku tek tako, obavezno treba da budu prelivene pavlakom, vinom. i td., da bi postale mekane i sočne"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano14 306
  • Pregledi tokom meseca352
  • Pregledi tokom desmice32
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • svinjske krmenadle - 1 kg
  • šampinjoni - 500 g sveži
  • pavlaka - 250 g, za kuvanje
  • kačkavalj - 150 g
  • brašno - 1 kašika
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • crno vino - 150 ml
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću tavu poređajte šnicle, koje ste prethodno začinili solju i biberom po ukusu.

Stavite malo masnoće, najbolje ulje. Očistite i nasecite pečurke. Dodajte ih šniclama, dodajte i čubar po ukusu. Sipajte crno vino i pokrijte tavu aluminijumskom folijom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 1 sat, ili dok ne ispari vino.

Sklonite foliju i zapecite još 10.15 minuta. Pomešajte u posudi pavlaku i brašno. Umutite dobro da nema grudvica.

Sipajte smesu preko šnicli. Ostavite da se zapeče, i kada je gotovo, stavite parčiće kačkavalja odozgo. Zapecite još minut-dva, dok se ne istopi kačkavalj.

Servirajte toplo sa čašom crnog vina.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Korisnik#202770
Korisnik#202770
08.12.2017 22:42
Odlican recept, pravo uzivanje. Kuva se kod mene prilicno redovno ! Svaka cast !
0
0

Pogledaj sve komentare ili napiši komentar

Top recepti