Ukusne šnicle u rerni

24/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Već odavno nije prihvaćeno da se šnicle peku tek tako, obavezno treba da budu prelivene pavlakom, vinom. i td., da bi postale mekane i sočne"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 905
  • Pregledi tokom meseca134
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjske krmenadle – 1 kg
  • šampinjoni – 500 g sveži
  • pavlaka – 250 g, za kuvanje
  • kačkavalj – 150 g
  • brašno – 1 kašika
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • crno vino – 150 ml
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću tavu poređajte šnicle, koje ste prethodno začinili solju i biberom po ukusu.

Stavite malo masnoće, najbolje ulje. Očistite i nasecite pečurke. Dodajte ih šniclama, dodajte i čubar po ukusu. Sipajte crno vino i pokrijte tavu aluminijumskom folijom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 1 sat, ili dok ne ispari vino.

Sklonite foliju i zapecite još 10.15 minuta. Pomešajte u posudi pavlaku i brašno. Umutite dobro da nema grudvica.

Sipajte smesu preko šnicli. Ostavite da se zapeče, i kada je gotovo, stavite parčiće kačkavalja odozgo. Zapecite još minut-dva, dok se ne istopi kačkavalj.

Servirajte toplo sa čašom crnog vina.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija