Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Punjeni svinjski kare na kroketima od krompira sa karamelizovanim lukom

Punjeni svinjski kare na kroketima od krompira sa karamelizovanim lukom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3672k230
Punjeni svinjski kare na kroketima od krompira sa karamelizovanim lukom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
24/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ovaj punjeni svinjski kare je top delikates za današnji dan. Ovim receptom očaraćete i najzahtevnije goste."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, kare
  • pečurke - 100 g
  • topljeni sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • paprika - 2 komada, pečena, crvena
  • biber
  • začini
  • kroketi od krompira
  • krompir - 4 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • so
  • aleva paprika
  • karamelizovani luk
  • crni luk - 250 - 300 g, sitne glavice
  • šećer - 150 g
  • maslac - 30 g
  • balzamiko sirće - 100 ml
  • voda - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na debele šnicle (oko 3 cm). Začinite ih i na svakom parčetu mesa napravite „džep“. Sotirajte pečurke u malo maslaca. Napunite šnicle pečurkama, parčetom topljenog sira i kačkavalja i komadom paprike.

Uz pomoć čačkalica zatvorite „džep“, kako punjenje nebi isteklo. Poređajte šnicle u pleh i opecite u rerni. Za to vreme napravite krokete od krompira. Kuvajte krompir oko 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade i narendajte ga na krupno.

Dodajte so, biber i narendani kačkavalj. Dobro promešajte. Ugrejte tiganj sa malo ulja. Uz pomoć kašike formirajte krompir. Napravite oblik pljeskavice i pecite sa obe strane do zlatne boje.

Oljuštite male glavice luka. Ugrejte maslac u velikom tiganju i dodajte luk. Dinstajte luk, tresući tiganj povremeno, dok luk ne postane braon. Dodajte šećer, balzamiko sirće i vodu.

Poklopite i kuvajte na laganoj vatri, dok se sos ne reducira (oko 15 minuta). Ako je sos previše sladak, dodajte još malo sirćeta ili vodu i obrnuto, ako je kiselo, dodajte još šećera. Probajte i napravite ga po Vašem ukusu.

U odgovarajući tanjir postavite kroket od krompira. Preko njega postavite punjeni kare i prelijte sosom i karamelizovanim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: