Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Parfe»Torta parfe Voćni užitak

Torta parfe Voćni užitak

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Torta parfe Voćni užitak
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
24/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
14
"Omiljena pita sa sirom, onakva kakvu je svi znamo i obožavamo. Prijatno."

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 50 g
  • za parfe
  • kisela pavlaka - 600 g
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • šećer u prahu - 1 - 2 kašike
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
  • želatin - 1 komad
  • jagode - 150 g
  • maline - 100 g
  • kupine - 100 g
  • za želirani sloj
  • želatin - 1 komad
  • voćni sok - 300 ml, od kupina
  • jagode - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte prosejano brašno i pažljivo promešajte špatulom. Ispecite koru u kalupu koji ste prekrili papirom za pečenje na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Ostavite koru da se ohladi.

Potopite želatin u 50 ml hladne vode. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu (ne preterujte). U smesu dodajte kiselu pavlaku, kiselo mleko i rastopljeni na pari želatin. Dobro promešajte. Postavite koru u kalup za tortu (24-26 cm).

Prelijte sirupom koru, pospite jednim delom voća, pokrijte delom kreme, ponovo voće i završite kremom. Dobro poravnajte i ostavite u frižideru preko noći. Nakon toga pripremite žele, tako što ćete pomešati sok od kupina i želatin.

Po želji, možete pojačati boju korišćenjem boje za kolače. Nasecite jagode na parčiće i rasporedite ih po torti. Zalijte sve kupinovim sokom. Vratite u frižider na nekoliko sati. Prebacite tortu u odgovarajući tanjir i ukrasite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: