Čorba od povrća i dve vrste mesa

24/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovŠef kuhinje24980
"Dodajte dve kriške prepečenog hleba i evo perfektnog obroka."
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 153
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso – 200 g
  • teleće meso – 200 g
  • crni luk – 1 glavica
  • paprika – 2 komada (zelena i crvena)
  • šargarepa – 1 komad
  • spanać – 3 - 4 lista
  • paradajz sok – 2 kašike
  • grašak – 50 g (iz konzerve)
  • fida – 50 g
  • za zapršku
  • jaja – 1 komad
  • brašno – 1 kašika
  • kiselo mleko – 2 kašike
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na male komade. Upržite ga u malo ulja. Kada se meso zarumeni, dodajte naseckani luk, paprike i šargarepu. Nakon 2-3 minuta ulijte vodu i ostavite da se meso skuva.

Kada je meso skoro gotovo, dodajte naseckani spanać, paradajz i grašak. Nakon nekoliko minuta dodajte fidu.

Na kraju napravite kuvanu zapršku. Umutite jaje sa brašnom i mlekom. Dolijte malo od bujona i ostavite na vatri oko 5 minuta. Vratite smesu nazad u čorbu i pospite naseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija