Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Žele»Desert od breskve u želeu

Desert od breskve u želeu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3672k232
Desert od breskve u želeu
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
24/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Nemamo milosti – Zbogom dijeto!"

Potrebni sastojci

  • breskve - 1 tegla kompota
  • slatka pavlaka - 50 ml, umućena
  • kiselo mleko - 500 g
  • šećer u prahu - 3 - 4 kašike
  • želatin - 2 komada
  • boja za kolače - narandžasta i crvena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite i oljuštite breskve iz kompota. Poređajte ih u kalup za kuglof.

Potopite jedan želatin u malo vode da nabubri, posle ga rastopite na pari i umešajte ga u sok od kompota (oko 400 ml). Jednu trećinu ofarbajte narandžastom bojom i prelijte breskve.

Stavite u komoru za zamrzavanje na 15 minuta. Drugi deo ofarbajte crvenom bojom, sipajte preko narandžastog i ponovo vratite u komoru.

Za to vreme potopite i drugi želatin i otopite ga na pari. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu.

Dodajte mleko i rastopljeni želatin. Dobro promešajte i sipajte preko crveneog sloja. Dobro poravnajte i ponovo vratite u komoru dok ne očvrsne potpuno.

Pre okretanja deserta u činiju, potopite kalup u vruću vodu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: