Pohovana boranija

24/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovŠef kuhinje24980
"U ime svih ljubitelja piva zahvaljujemo se na ovom izuzetnom predjelu uz pivo."
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano675
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija – 500 g
  • jaja – 2 komada
  • brašno – 200 g
  • sveže mleko – 200 ml
  • so – po ukusu
  • biber – po ukusu
  • peršun – ½ veze
  • za pohovanje
  • brašno – 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i blanširajte boraniju u posoljenoj vodi oko 5-6 minuta. Ocedite i ostavite da se ohladi. U posudi umutite jaja, mleko i brašno.

Dodajte začine i sitno naseckani peršun. U drugu posudu sipajte brašno za pohovanje.

Uvaljajte boraniju prvo u brašno, zatim u smesu od jaja i spuštajte u zagrejano ulje. Pržite do zlatne boje i odložite na kuhinjski papir. Poslužite uz sos od belog luka.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija