Lagana torta sa piškotama

24/02/2017
Milica Djordjevicod Milica DjordjevicŠef kuhinje
"Važno je da se torte lako prave, jer tako imamo povod češće da ulazimo u kuhinju i da bliske nam ljude prijatno iznenadimo "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano414
  • Pregledi tokom meseca97
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

Način pripreme

Prvo se napravi krem, za potrebe kog se 800 ml mleka zagreje da provri.

Od 200 ml mleka, pudinga, brašna, jaja i šećera se pravi glatka homogena smesa, koja se u tankom mlazu dodaje kipućem mleku.

Meša se varjačom energično dok se dobije gust krem. Dodaje se i vanila.

U prsten kalupa za tortu ređaju se piškote, isečene da budu u visini prstena i na kratko potopljene u zaslađeno mleko ili vodu.

Na dnu i u sredini se stavi mali deo krema i razmaže se u tankom sloju.

Preko se poređaju piškote, koje se seku tamo gde je potrebno.

Premaže se ponovo kremom i ređaju se parčići iseckanih piškota i tako redom, koliko procenite da ćete imati krema.

Tako poređana torta se stavi u frižider na nekoliko sati, nakon čega se ukrašava po želji.

Ja sam posipala narendanim piškotama i ukrasila svežim jagodama.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija