Domaći kačkavalj

27/02/2017
"Nema lepšeg od domaćeg, zato ćemo danas da vam pokažemo kako da napravite domaći kačkavalj umesto fa kupjete smeće za 1000 dinara na kilogram sa suvim mlekom i sastojcima nepoznatog porekla"
Priprema150 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno180 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 710
  • Pregledi tokom meseca79
  • Pregledi tokom desmice29
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 4 litra
  • so - 4 supene kašike
  • sirište - 15 kapi
  • limunska kiselina - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleko na vatru da provri i stavite so.

Dobro promešajte i ostavite da se kuva 5 minuta.

Nakon toga dodajte 15 kapi sirišta, dobro promešajte i ostavite da vri još 10 minuta.

Još dok je smesa topla sipajte je u gazu i lepo pritisnite.

Ostavite 2 sata, i posle je premestite u frizider.

Domaći kačkavalj je spreman za konzumiranje nakon 2 dana.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija