Carska turšija sa aspirinom

27/02/2017
"Priznajemo da, ovako ukusnu carsku turšiji do sada nismo probali!"
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 538
  • Pregledi tokom meseca186
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 3 kg crvene
  • karfiol - 2 kg, očišćen
  • šargarepa - 1 kg
  • celer - 1 - 2 veze
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 2 glavice
  • za marinadu
  • sirće - 650 ml
  • ulje - 250 ml
  • so - po ukusu
  • šećer - 700 g
  • med - 60 g
  • aspirin - 12 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite povrće na krupne parčice. Dodajte beli luk krupno sečen, peršun i celer.

U šerpu sipajte sirće, šećer, med, ulje i so. Dodajte biber i lovorov list. Ostavite marinadu da prpvri i nakon 5 minuta skinite sa vatre.

Napunite tegle povrćem i u svaku teglu stavite po jedan izmrvljen aspirin.

Raspodelite marinadu po teglama. Okrenite naopako i ostavite da se ohladi.

Čuvajte na hladnom mestu.

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija