Rafaelo torta bez pečenja

28/02/2017
"Unikatna torta za posebne ljude do kojih vam je stalo. Najukusniji način da im pokažemo koliko ih volimo "
Priprema45 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano20 840
  • Pregledi tokom meseca2055
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • keks - 2 i 1/2 kutije, mlečnog ili sa maslacem
  • sveže mleko - 150 ml ( za potapanje keksa)
  • krem
  • maslac - 125 g
  • bela čokolada - 200 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatka pavlaka - 200 l
  • kora limuna - kora od 1/2 limuna
  • vanila - 1 kesica
  • kokos - 100 g
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Istopimo maslac i čokoladu. Kad se ohlade u njih dodajemo kiselu pavlaku. Dodaje se kašikom i meša pažljivo, da se ne rastopi.

Umutimo slatku pavlaku mikserom sve dok ne postane gusta. Dodajemo i nju u drugu pavlaku. Na kraju dodajemo izrendanu koru limuna, vanilu i kokos.
Mešamo.

Svaki keks potapamo za jedan sekund u mleko.

Dno kalupa mažemo tankim slojem krema. Najbolje je da kalup može da se otvara sa strane.

Vlažan keks ređamo preko namazanog dna kalupa. Mazemo krem i ređamo keks. Završavamo sa kremom.

Torta se ostavlja u frizideru na 12 sati.

Prilikom vađenja prolazimo nožem po ivicama kalupa da ga radvojimo od torte. Posipamo kokosom odozgo i sa strane. Možete je ukrasiti parčicima čokoladice Baunti ili Rafaelom.

Brzo, lako i ukusno!slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija