Krompir sa belim lukom zapečen u rerni

28/02/2017
"Aromatični krompir, koji će garantovano da se pojedu brže nego što se pripreme "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 561
  • Pregledi tokom meseca497
  • Pregledi tokom desmice42
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 kg srednji
  • luk - 2 glavice, crveni, srednji
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 1 supena kašika sitno iseckana ili 1 kašičica suve
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • so - 1, 25 kašičice
  • biber - 0, 5 kašičice kripno mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir dobro operite i očistite ako je potrebno. Nemojte ih ljuštiti i isecite ih na četvrtine.

Svaku glavicu luka isecite na 6 delova, a beli luk iseckajte. Sve stavite u veliiki pleh i promešajte zajedno sa začinima i maslinovim uljem.

Rernu ugrejte na 220 stepeni i stavite krompire da se peku oko 1 sat.

S vremena na vreme ih promešajte. Servrajte kao dodatak mesu, ribi itd.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija