Špagete Bolonjeze sa pečenim sosom

01/03/2017
"Ukusna i zdravija varijanta omiljenih špageta Bolonjeza"
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano211
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Špagete skuvajte prema uputstvu na pakovanju, nakon čega ih operite hladnom vodom i iscedite.

Za sos stavite iseckan luk i izrendanu šargarepu da se dinstaju na kratko u ugrejanom maslinovom ulju.

Nakon nekoliko minuta dodajte mlevno meso i mešajte dok se ne izdrobi i izdinsta. Začinite sa svim začinima i sklonite sa vatre.

Izgnječite paradajz u konzervi i pomešajte sa mlevenom mesom. Ukoliko je potrebno dodajte još malo začina.

Sipajte sos u pleh i stavite u ugrejanu rernu da se peče, dok tečnost ne ispari, mešajući s vremena na vreme.

Servirajte porciju špageta sa pečenim Bolonejz sosom i ukrasite po đelji rendanim kačkavaljem.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija