Marinirana svinjska rebarca u rerni

02/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Da li znate kako da spremite najukusnija i najmekša rebarca u rerni? Saznajte ovde"
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 158
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1.5 kg
  • kiseli kupus - listovi
  • za marinadu
  • ulje - 2 kašike
  • sok od limuna - 1/2 šoljice sveže isceđenog
  • soja sis - 1 šoljica
  • belo vino - 1 šoljica suvog
  • med - 1 kašika
  • senf - 1 kašika
  • beli luk - ispasirani čenovi
  • biber - 1/2 kašičice mlevenog
  • aleva paprika - 1 puna kašičica
  • estragon - 1 kašičica suvog
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra operite i obrišite krpom ili ubrusom. Stavite ih u marinadu i neka odstoje 48-72 sata.

Spremite tepsiju u kojoj ćete peći, obložite papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom, pa poređajte rebra.

Preko poređajte listove kiselog kupusa, pa tepsiju pokrijte folijom, stavite u rernu i tek onda je uključite na 200 stepeni i ostavite da se peče 2 sata.

15 minuta pre nego što jelo bude gotovo, izvadite tepsiju, skinite foliju i vratite da se marinirana svinjska rebarca dopeku još 15 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija