Punjeni krompir na turski način

01/03/2017
"Danas ćemo vam podeliti ove unikatne punjene pečene krompire s bogatim nadevom. Priprema se lako i prolazi i kao garnirung ali i kao osnovno jelo."
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 311
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, operite ga i prepolovite. Isecite lagano deo zaobljene strane, kako bi mogao da stoji pravo.

Pomoću kašike izdubite kropmir. Zagrejte malo masti i propržite krompire s obe strane oko dva minuta. To će ih zapečatiti i neće se raspasti pri pečenju.

Poređajte krompir u podmazan pleh. Na kašičici maslaca zapržite sitno naseckani luk i dodajte mleveno meso. Mešajte i pržite oko 4 minuta. Sipajte paradajz pire, dobro promešajte i sklonite s ringle. Začinite solju, biberom i alevom paprikom, dodajte jaja i paradajz isečen na sitno. Ponovo promešajte i lepo napunite krompir.

Na vrh svakog krompira stavite po krišku paradajza. U posudu dolijte topli bujon ili vodu. Stavite punjeni krompir na turski način da se peče oko 30 minuta u umereno zagrejanoj rerni.

Ovo je tradicionalni turski recept za punjeni krompir, koje nosi ime krompir Oturtma ("sedeći" krompiri)slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija