Domaći milibrot (kozunak) sa rakijom

02/03/2017
"Čini se da rakija može da se koristi i za mešanje kozunaka. Za mešanje, a ne dok mesite!!!"
Priprema180 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno225 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 948
  • Pregledi tokom meseca121
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • sveže mleko - 200 gr
  • šećer - 350 gr
  • puter - 0, 300 ml ulja + puter
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • vanilin šećer - 3 kesice
  • jaja - 5 komada
  • rakija - 1 kašičica
  • kora jednog limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja, šećer, vanilin šećer, ulje i mleko mikserom. Prosejte brašno u posudu za pečenje i dadajte smesu i nadošli kvasac (kvasac se pomeša sa kašičicom šečera, brašna i oko 100 gr tople vode).

Zamesite testo i mesite ga oko deset minuta. Ostavite da nadođe na toplom mestu oko sat vremena dok se ne duplira obim. Nakon toga ga premesite i dodajte rakiju i limun, podelite na tri jednaka dela koje pretvarate u oko metar dugačke zmije koje pletete u pletenicu.

Poređajte u okruglu posudu za pečenje, premažite sa žumancem pomešanim sa dve kašike ulja i pospite dobro sa šećerom. Ostavite da opet nadođe da se utrostruči obim i pecite u rerni na slabijoj temperaturi (140 stepeni) oko 20 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija