Poslastičarski krem od jaja

02/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3143
"Predlažemo vam jedan univerzalan domaći krem za vaše torte, eklere, krofne, uštipke. Lak i lagan, ovaj krem je uvek aktuelan "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 910
  • Pregledi tokom meseca444
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom dok ne pobeli. Dodajte brašno i pomovo umutite. Dolijte pola šolje svežeg mleka i ponovo dobro umutite.

Stavite ostatak svežeg mleka da se zagreje u šerpi oko pet minuta. Dodajte štapić vanile. Sipajte smešu sa jajima dok neprekidno mešate u toplom, ali ne vrelom vleku i mešajte sa žicom.

Mešajte praveći pokrete u obliku osmice dok se ne zgusne. Malo nakon što poslastičarski krem provri, trebalo bi da je gotov. Koristite ga za različite poslastice - za punjenje krofni, za torte itd.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija