Tradicionalni čokoladni kolač

04/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3750
"Unikatan slatkiš od kakaa s čokoladnim prelivom"
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 039
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleko, maslac, šećer, kakao i vanila se pomešaju na slaboj vatri, dok se ne istope maslac i kakao. Nakon toga smesa se skida sa ringle i ostavi u stranu.

U velikoj posudi umute se jaja. Dodaje se brašno i prašak za pecivo. Meša se do dobijanja tvrde smese, nakon čega se dodaje i ohlađena čokoladna smesa.

Sve se meša i izliva u namazanu posudu za pečenje. Po želji se dodaju mleveni orasi. Peče se na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Dok čekate, pripremite glazuru. Na tihoj vatri pomešajte kašike kakaa, maslaca, vode i šećera. Mešajte dok se ne zgusne. Sklonite s ringle i ostavite da odstoji.

Već gotov pečeni kolač isecite na rombove i prelijte glazurom dok je glazirate kašikom. Konzumira se po želji toplo ili hladno.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti