Pijana seoska džigerica u tiganju

04/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ova pijana džigerica sa crnim vinom i povrćem je idealna večera - naravno, uz vino i društvo bliskih ljudi."
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileću džigericu potopite u vruću posoljenu vodu i neka odstoji 4 - 5 minuta. Izvadite je i osušite.

Zagrejte ulje, pa propržite sitno iseckane luk i praziluk. Dodajte džigericu, promešajte i ostavite da se sve zajedno isprži. Zatim posolite, pa začinite biberom i origanom.

Dodajte rendan paradajz, sitno iseckane pečene crvene paprike (mogu da budu i iz konzerve), sipajte vino i malo vode, pa ubacite i lovorov list.

Promešajte i ostavite da se krčka na tihoj vatri, sve dok džigerica ne bude gotova, tj. dok ne ostane samo masnoća. Posipajte svežim peršunom i poslužite. U sos možete da umačete hleb, što je veoma ukusno.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija