Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ćevap»Svinjski ćevap sa vinom

Svinjski ćevap sa vinom

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
722139616
Svinjski ćevap sa vinom
Fotografije: Admin
1 / 15sa Videom
05/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Veliki majstori su rekli da uz dobro vino, dobar ćevap ide. Uživajte!"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 800 g
  • luk - 2 glavice
  • praziluk - 2 struka
  • crno vino - 1 šolja
  • brašno - 1 kašika
  • paradajz pire - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - po želji
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po želji
  • pirinač - 1 šolja kuvanog, sa maslacem
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte meso, luk i praziluk. Sve zajedno prodinstajte na masti, dok ne omekša. Sipajte čašu vode i ostavite da se krčka, dok meso ne bude gotovo.

Dodajte brašno, koje ste razmutili u paradajz pireu, i vino. Posipajte začinima i jelo ostavite na vatri, sve dok ne bude gotovo u potpunosti.

Poslužite uz kuvan pirinač, pomešan sa maslacem, a ukrasite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: