Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gibanica sa gotovim korama i vrućom vodom

Gibanica sa gotovim korama i vrućom vodom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k197
Gibanica sa gotovim korama i vrućom vodom
Fotografije: marcheva14
1 / 8
05/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Fantastična gibanica sa malo sastojaka i bez praška za pecivo. Ovaj recept trebate obavezno zapisati"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • maslac - 150 g
  • maslinovo ulje - oko 50 ml
  • sir - 300 g
  • jaja - 6 komada
  • voda - 300 ml ključale
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac otopite zajedno sa maslinovim uljem. Sir izmrvite. Svaku koru dobro premažite dobijenom smesom i ređajući ih u nauljanu tepsiju, preko pete kore rasporedite nadev od sira. Postupak ponavljate sve dok vam ne ponestane kora. Na kraju, preko premažite dobro preostalom smesom i isecite na parčiće.

Jaja umutite žicom i dok neprestano mutite, postepeno sipajte vruću vodu. Brzo mešajte, kako se jaja ne bi skuvala. Prelijte pitu i ostavite 15 minuta da upije.

Pecite u rerni sa ventilatorom na 180 stepeni nekih 25-30 minuta ili dok ne porumeni.

Napomena: Ova gibanica nema nikakvih dodataka kao što su kiselo mleko, prašak za pecivo ili soda. Pravi se sa najosnovnijim sastojcima, ali ukus je neverovatan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Super
11.08.2022 07:57