Sočna svinjetina sa pirinčem iz rerne

05/03/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Omiljeno jelo koje se često sprema."
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano308
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite meso bez kosti. Ja preferiram masnije delove kao što su vrat ili grudi, jer se meso manje suši i mekše je. Isecite meso i stavite u šerpu sa vodom da se kuva nekih 30 minuta, sklanjajući penu s vremena na vreme.

Operite pirinač u cediljki pod mlazom hladne vode, sve dok voda od pirinča ne postane bistra.

Luk oljuštite i sitno iseckajte. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte luk. Pržite ga dok ne omekša, dodajte pirinač i pržite nekoliko minuta, dok pirinač ne postane staklast. Posolite, pobiberite, dodajte kurkumu i majčinu dušicu. Sklonite sa vatre.

Ocedite meso i poređajte ga u tepsiju. Dodajte pirinač, sipajte bujon od povrća i promešajte.

Rernu zagrejte na 180 stepeni i stavite tepsiju. pecite oko 25 minuta dok pirinač ne bude gotov.

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija