Najukusnije prlenke

06/03/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Ukusno, ukusnije, najukusnije - samo tako možemo da opišemo ove predivne domaće prlenke."
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 514
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 2 kašičice
  • ulje - 3 kašike
  • voda - 230 ml
  • kvasac - 1 kesica suvog
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju prosejte brašno, dodajte so i šećer, pa napravite udubljenje i u njega sipajte vodu i kvasac. Zamesite glatko, homogeno i elastčno testo.

Napravite loptu od testa, pokrijte plastičnom folijom i neka odstoji 30 minuta.

Kad testo naraste, podelite ga na 8 delova i od svakog napravite lopticu. Svaku lopticu razvijte u koru veličine 10 - 12 cm.

Zagrejte gril tiganj ili roštilj, pa svaku koru propržite sa obe strane po nekoliko minuta.

Prlenke se jedu dok su još tople.

Napomene: Testo možete staviti i u zamrzivač i da ga koristite po potrebi. Ostavite ga da se odmrzne na sobnoj temperaturi i da ponovo naraste.

Ovo veoma meko testo vam može poslužiti i za pravljenje pice.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija