Pita u kalupu za kuglof

07/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Tako vazdušasta i sočna - obećavamo da od sada pitu spremamo samo u kalupu za kuglof "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 842
  • Pregledi tokom meseca3340
  • Pregledi tokom desmice1271
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • kisela voda - 200 ml
  • ulje - 120 ml
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • sir - 300 g
  • jaja - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Gotove kore za pitu isecite na trake širine 1 cm, a onda ih odvojite. Vodite računa da sve trake budu odvojene i da ne budu zalepljene jedna za drugu.

U posebnoj činiji umutite jaja. Pa im dodajte ulje, prašak za pecivo i kiselu vodu. Sve dobro promešajte, pa zatim dodajte mrvljen sir. Ponovo sve promešajte.

Smesi dodajte i isečene trake od kora za pitu. Sve dobro promešajte. Vodite računa da sve trake budu natopljene i da nijedna ne bude suva. Kalup za kuglof dobro premažite uljem, a dobijenu smesu isipajte u njega. Pita se peče na 180 stepeni dok ne bude gotova.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija