Meka jagnjetina pečena u pivu

08/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Za sve ljubitelje jagnjetine smo pripremili ovaj fantastičan recept za mekanu pečenu jagnjetinu sa krompirićima i aromatičnim začinima. Ide uz vino i dragu osobu."
Priprema30 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno230 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 346
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - oko 1.5 kg jagnjeće plećke (but)
  • pivo - 330 ml
  • nana - 1 kašičica
  • selen - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • bujon - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Meso očistite i stavite u odgovarajuću tepsiju.

U činiji ili čaši pomešajte maslinovo ulje sa začinima i promešajte. Dobijenom smesom dobro premažite meso sa svih strana, tako da meso dobro upije.

Pivo i bujon sipajte oko mesa i tepsiju pokrijte aluminijumskom folijom.

Stavite jagnjetinu da se peče u rerni, koju ste prethodno zagrejali na 160 stepeni, oko 3 sata.

Sklonite foliju, rernu povećajte na 180 stepeni, pa vratite meso da se dopeče nekih 20 minuta, sve dok ne uhvati braonkastu koricu.

Ako je oko mesa ostala samo masnoća, sipajte bujon od povrća.

Poslužite jagnjetinu sa pečenim krompirima ili pirinčem i zelenom salatom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija