Lake gjuzleme

08/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Je l primate goste? Nosimo vam tople, tako tople gjuzleme "
Priprema80 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano2 753
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • sir - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • voda - 1 šolja
  • ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • mast - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaje umutite mikserom ili žicom, pa mu dodajte vodu, ulje, sirće i so.

Prosejte brašno i dodajte ga smesi, mešajući sve vreme.

Zamesite srednje tvrdo testo i podelite ga na 10 lopti.

Svaku loptu razvijte na koru u obilku pravougaonika i kore poređajte jednu preko druge. Prethodno ih premažite uljem.

Neka odstoje sat vremena, pa zatim razvijte celu koru ponovo.

Posipajte je mrvljenim sirom i zavijte je u tanak rolat, pa ga isecite na parčiće.

Krajeve svakog parčeta spojite, kako sir ne bi ispao i blago pređite oklagijom preko.

Gjuzleme pržite u mnogo masti dok ne porumene.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija