Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gjozleme»Lake gjuzleme

Lake gjuzleme

IvankaIvanka
Početnik
53718
Lake gjuzleme
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
08/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Je l primate goste? Nosimo vam tople, tako tople gjuzleme"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • sir - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • voda - 1 šolja
  • ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • mast - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaje umutite mikserom ili žicom, pa mu dodajte vodu, ulje, sirće i so.

Prosejte brašno i dodajte ga smesi, mešajući sve vreme.

Zamesite srednje tvrdo testo i podelite ga na 10 lopti.

Svaku loptu razvijte na koru u obilku pravougaonika i kore poređajte jednu preko druge. Prethodno ih premažite uljem.

Neka odstoje sat vremena, pa zatim razvijte celu koru ponovo.

Posipajte je mrvljenim sirom i zavijte je u tanak rolat, pa ga isecite na parčiće.

Krajeve svakog parčeta spojite, kako sir ne bi ispao i blago pređite oklagijom preko.

Gjuzleme pržite u mnogo masti dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: