Ćuftice od heljde

08/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Heljda je veoma korisna. Ali kad je spremimo u obliku šniclica, tada joj ne možemo odoleti "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting2 od 5

Potrebni sastojci

  • heljda - 1 šolja skuvane i oceđene
  • sir - 1 šolja mrvljenog kravljeg, tvrdog
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • peršun - 2 kašike seckanog
  • biber - po želji
  • so - po želji
  • prezle - za valjanje, može i brašno
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Heljdu operite, kuvajte u vodi u razmeru 1:3, operite ponovo pod mlazom hladne vode i ocedite.

Heljdu pomešajte sa jajima, mrvljenim sirom, brašnom, začinima po želji i sve dobro promešajte.

Smesu ostavite u frižider da odstoji neko vreme. Nakon toga napravite manje ćuftice, uvaljajte ih u prezle ili brašno, pa ih stavljajte u vrelu mast da se prže. Nakon toga ih odlažite na salvetu, kako bi se suvišna masnoća ocedila.

Po želji, ove šniclice možete poređati u nauljanu tepsiju i peći 20 - 30 minuta u rerni.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija