Pileći bataci na grčki način

09/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ako volite grčku kuhinju ili samo želite da probate nešto novo, ovaj recept je baš za vas "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 086
  • Pregledi tokom meseca91
  • Pregledi tokom desmice18
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i stavite da se kuva u posoljenu vodu 5 minuta. Batake stavite u činiju, dodajte papriku iseckanu na trake, luk na polumesece i krupno iseckan beli luk.

Dodajte polukuvane krompire, posipajte ih začinima i sa malo maslinovog ulja. Dobro promešajte.

U nauljanu tepsiju poređajte batake i povrće. Posipajte sa malo maslinovog ulja, pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Tepsiju izvadite iz rerne, sklonite foliju, poređajte isečen paradajz i masline. Vratite u rernu da se dopeče još nekih 10-15 minuta.

Izvadite i posipajte sir preko.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija