Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Brzi kiseli kupus

Brzi kiseli kupus

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k410
Brzi kiseli kupus
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
09/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Specijalno za ljubitelje kiselog kupusa, koji nemaju strpljenja da čekaju da se kupus ukiseli!"

Potrebni sastojci

  • kupus - 2 kg svežeg
  • celer
  • morska so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus očistite od suvih listova i korena. Sitno iseckajte i sipajte u tepsiju.

Iseckajte vezu celera i pomešajte sa svežim kupusom. Posipajte kašičicom mlevene morske soli, pa malo rukom ignječite, kako bi omekšalo.

Tegle punite kupusom, tako što prvo na dno sipate 1 kašiku soli i dolivate vodu.

Zatvorite i stavite na sunce da se fermentiše. Nakon 7 dana kupus je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: