Piletina sa četiri vrste sira

09/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ako je istina da ljubav kod muškarca ulazi na usta, ona je ovo pile sa četiri vrste sira pravi predlog za brak - spremni smo da ga jedemo, dok nas smrt ne rastavi "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano207
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • piletina - 6 komada pilećih šnicli od bataka (filea)
  • pavlaka - 400 ml, za kuvanje
  • parmezan - 30 g
  • biber
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • muskatni oraščić - 1 kašičica
  • plavi sir - 50 g
  • sir - 150 g sira Mimolette
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle stavite u kesu, pa ih blago izlupajte, samo da se malo stanje. Stavite ih jednu preko druge u tepsiju i pobiberite.

U posudu sipajte pavlaku za kuvanje, narendajte parmezan i plavi sir dobro izmrvite. Začinite sa malo bibera, belog luka u prahu, muskatnim oraščićem i promešajte.

Dobijenom smesom prelijte meso i stavite u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni nekih 30 minuta.

Narendajte sir Mimolette i kačkavalj.

Izvadite tepsiju sa mesom i dobro posipajte kačkavaljem i Mimolette-om.

Vratite tepsiju u rernu da se sve zajedno zapeče oko 10 minuta.

Na kraju, po želji možete posipati peršunom.

Za ovaj recept možete koristiti i pileći file, zavisi šta više volite.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija