Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Zapečena Jela»Piletina sa četiri vrste sira

Piletina sa četiri vrste sira

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Piletina sa četiri vrste sira
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 7
09/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ako je istina da ljubav kod muškarca ulazi na usta, ona je ovo pile sa četiri vrste sira pravi predlog za brak - spremni smo da ga jedemo, dok nas smrt ne rastavi"

Potrebni sastojci

  • piletina - 6 komada pilećih šnicli od bataka (filea)
  • pavlaka - 400 ml, za kuvanje
  • parmezan - 30 g
  • biber
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • muskatni oraščić - 1 kašičica
  • plavi sir - 50 g
  • sir - 150 g sira Mimolette
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle stavite u kesu, pa ih blago izlupajte, samo da se malo stanje. Stavite ih jednu preko druge u tepsiju i pobiberite.

U posudu sipajte pavlaku za kuvanje, narendajte parmezan i plavi sir dobro izmrvite. Začinite sa malo bibera, belog luka u prahu, muskatnim oraščićem i promešajte.

Dobijenom smesom prelijte meso i stavite u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni nekih 30 minuta.

Narendajte sir Mimolette i kačkavalj.

Izvadite tepsiju sa mesom i dobro posipajte kačkavaljem i Mimolette-om.

Vratite tepsiju u rernu da se sve zajedno zapeče oko 10 minuta.

Na kraju, po želji možete posipati peršunom.

Za ovaj recept možete koristiti i pileći file, zavisi šta više volite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
53
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#324193
Korisnik#324193
Probali sa dodatkom mocarele. Preporuka za recept
31.01.2023 12:23