Pileća supa za dušu

09/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Pileća supa za dušu će dodirnuti najskrivenija mesta vaše duše i izmamiti vam osmeh!"
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 086
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting2 od 5

Potrebni sastojci

  • piletina - 500 g (od filea ili bez kostiju)
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • fida - 30 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • celer - 1 kašičica rendanog korena
  • peršun - 2 - 3 struka
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičica
  • voda - 2 l
  • za zapršku:
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte 2 litra vode, stavite pileće meso i 1/2 kašičice soli i kuvajte 45 minuta. Ako je meso od domaćeg pileta, onda se kuva duže, nekih 60 minuta.

Kad se meso skuva, sklonite penu, izvadite meso i procedite bujon. Vratite bujon na vatru i u njega ubacite sitno iseckane šargarepu i paradajz i rendani luk.

Neka se kuva 10 minuta, pa dodajte isitnjenu fidu, celer i, ako je potrebno, malo ulja. Meso iseckajte na komadiće i stavite u supu.

Začinite kurkumom i biberom. Kuvajte još 10 minuta i sklonite sa vatre.

Supu začinite na sledeći način: umutite jaje sa kiselim mlekom i u tankom mlazu sipajte joj malo toplog bujona od supe.

Neprestano mešajte dok sipate bujon, kako se ne bi zgrudvala. Nakon toga ponovo u tankom mlazu sipajte zapršku u supu, mešajući sve vreme. Posipajte seckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija