Trouglaste pitice

09/03/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Nema ukusnijeg doručka od vrućih domaćih pitica. Neponovljivi miris nas vraća u detinjstvo. Zato smo se zaustavili na ovom neverovatnom receptu za trouglaste domaće pitice. Idu uz bozu ili jogurt. Prijatno!"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 410
  • Pregledi tokom meseca58
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g razvijenih
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • kisela voda - 100 ml
  • ulje - 50 ml
  • sir - 300 g
  • maslac - 50 g kravljeg
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite nadev tako što ćete u činiji umutiti jaja, dodati kiselo mleko i ulje, promešati, pa zatim izmrviti sir i dodati kiselu vodu.

Kore raširite na sto, postavite ih uzdužno. Uzmajte po dve kore, nadev rasporedite po celoj kori, preklopite na pola, ponovo premažite nadevom, pa zatim savijte u trougao.

Tepsiju obložite papirom za pečenje, ređajte trougliće i preko svake pitice stavite malo parče maslaca. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 30 minuta dok ne porumene.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija