Domaće gjuzleme

09/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Koliko god gjuzlema da spremite, nikada neće biti dovoljno "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano398
  • Pregledi tokom meseca257
  • Pregledi tokom desmice154
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 - 450 g
  • kvasac - 5 g
  • voda - 200 ml mlake
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • sir - 150 - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorite u mlakoj vodi, zajedno sa šećerom i soli. U brašnu napravite udubljenje, pa isipajte nadošli kvasac i zamesite glatko testo koje se ne lepi.

Neka testo odstoji 30 minuta. Nakon toga ga podelite na 6-8 loptica. Pomoću oklagije i malo brašna razvijte tanke kore.

Preko razvijene kore rasporedite mrvljen sir i nekoliko kockica kačkavalja. Preklopite, tako da dobijete kocku ili pravougaonik. Dobijene gjuzleme pecite na saču ili ispržite u tiganju i, po želji, premažite ih maslacem.

Napomena: Broj gjuzlema koje ćete dobiti zavisi na koliko lopti ćete podeliti testo.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija