Keks torta s domaćim kremom

09/03/2017
"Da li ste danas spremili nešto slatko? Predlažemo vam jednu neverovatno brzu i ukusnu keks tortu s domaćim kremom od vanile. Klasika!"
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano545
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3.5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 450 gr
  • šećer - 14 kašika
  • brašno - 8 kašika
  • sveže mleko - 1 litar
  • žumance - 2 komada
  • vanila - 2 komada
  • izmrvljeni orasi - 1 šolja
  • maslac - 50 grama, ili margarin
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko i šećer stavimo da provri i mešamo dok se šećer ne istopi. Bolje je da je posuda veća, da bi mućenje mikserom bilo lakše nakon toga.

Žumance se umuti s brašnom i s malo vode. Kada provri mleko, postepeno se dodaju umućena žumanca s brašnom, i nastavljamo da mutimo mikserom.

Kad se dobro umuti krem ostavi se da vri 3-4 minuta. Nakon toga dodamo maslac i vanilu. Meša se dok krem upije maslac.

U odgovarajuću posudu (27x27) ređa se jedan red keksa i preliva toplim kremom, posipa se orasima i tako dok se ne istroši keks.

Pospemo sa mlevenim orasima (može narendana čokolada ili šarene mrvice).

Ostavlja se na hladnom mestu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija