Najukusniji krem-karamel

10/03/2017
Anonymous
odAnonymousGlavni urednik25089
"Postoje krem-karamel i naš krem-karamel, koji sve ostale stavlja u džep"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 861
  • Pregledi tokom meseca203
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za krem
  • jaja - 8 komada
  • šećer - 200 g
  • mleko - 1 l
  • vanila - 2 kom.
  • za karamel
  • šećer - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Šešer za karamel stavite u posudu, pa zagrejte dok ne dobijete karamel.

U već pripremljene posude, u kojima ćete servirati poslasticu, naspite ravnomerno karamelizovani šećer. U dubokoj posudi umutite šećer i jaja, dok ne dobijete homogenu smesu.

Dodajte polako sveže mleko uz neprestano mešanje, dok se šećer potpuno ne rastopi. Na kraju se dodaje vanila.

Gotovu smesu sipajte u pripremljene posude. Poređajte u duboku posudu za pečenje, u koju ćete sipati vodu do nivoa malo iznad polovine posudica sa smesom.

Pečete na pari na temperaturi od 140 stepeni dok ne bude gotovo, ili oko jedan sat. Gotov krem-karamel ostavite da se ohladi.

Okrenite na tanjir i servirajte.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija