Rolat od mlevenog mesa sa neobičnim nadevom

10/03/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovŠef kuhinje24976
"Sakupite porodicu za trpezom i počastite je ovim veličanstvenim rolatom sa neobičnim nadevom, jer svi zaslužuju da pojedu nešto ukusno"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 701
  • Pregledi tokom meseca493
  • Pregledi tokom desmice23
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u duboku posudu, razbijte jaje, dodajte kiselo mleko, prezlu i zaćine, dobro umesite meso i ostavite da odstoji 30 minuta.

Za to vreme u dubokom tiganju stavite sitno naseckani praziluk da se dinsta, i kada je skoro gotov dodajte pečurke nasečene na listiće. Posle oko 5 minuta sipajte vino, dodajte so i biner, promešajte, i kada je nadev gotov skinite sa vatre.

Uzmite parče providne folije, stavite na radnu površinu i premažite uljem, preko njega rasporedite mleveno meso u obliku velikog pravougaonika, preko koga ćete sipati nadev i ravnomerno ga rasporediti.

Umotajte čvrst rolat i stavite ga u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, sipajte malo vode i malo masnoće.

Rolat pečete oko 35 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Izvadite rolat iz rerne, uzmite listove slanine i poređajte preko njega na jednakoj udaljenostu, tako što ćete krajeve slanine podvući ispod rolata. Između krajeva slanine poređajte deblje i tanje komadiće kačkavalja. Pecite još 10 minuta, da porumeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija