Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Turski burek s gotovim korama

Turski burek s gotovim korama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Turski burek s gotovim korama
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
10/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Čudesan doručak za dane odmora!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket
  • maslac - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • sir - 200 g
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • preliv
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • prstohvat soli
* merne jedinice

Način pripreme

U okruglu posudu za pečenje namazanu uljem naređaju se dve kore, a svaka se pospe s malo ulja. Priprema se nadev tako što se razbiju jaja i pomešaju s izmrvljenim sirom.

Deo punjenja se rasporedi na dve kore. Slede nove dve kore posute uljem i nadev. Tako se radi dok se sastojci ne potroše. Nožem se izreže na kvadrate.

Maslac se rastopi i zalije se burek, a potom se prelije i sa svežim mlekom pomešanim s umućenim jajima.

Rerna se prethodno zagreje. Pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: