Sečenica

10/03/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Neverovatan recept. Probajte i podelite ukusni rezultat sa nama"
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 089
  • Pregledi tokom meseca898
  • Pregledi tokom desmice54
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 600 g
  • voda - 250 ml topla
  • kiselo mleko - 100 g
  • kvasac - 20 g
  • so - 1 kašika
  • za nadev
  • kisela pavlaka - 350 g (ili veoma gusto kiselo mleko
  • sir - po ukusu
  • mast - 30 grama
  • žumance - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipati prosejano brašno, oko 100 g i promešati sa izmrvljenim kvascem (ne aktivirati).

Nakon toga dodati vodu, mleko i so. Sa preostalim brašnom umesiti srednje meko testo. Testo odmah podeliti na 10 loptica, koje treba prekriti krpom.

Uzeti jednu lopticu, oklagijom razvući koru veličine desertnog tanjira. Premazati uljem, a zatim u sredini dodati komadiće masti.

Još jednu lopticu razvući oklagijom i staviti preko prve. Obe kore razvući do prečnika tepsije, u kojoj će se peći sečenica.

Koru se staviti u tepsiju, prethodno namazanu mašću. Premazati sa 2-3 kašike pavlake ili kiselog mleka i posuti mrvljenim sirom.

Postupak ponoviti sa ostalim lopticama. Dobija se pet kora, a poslednja se ne premazuje.

Kore iseći na kvadrate i tepsiju prekriti krpom. Ostaviti na toplom da naraste oko 30 minuta. Nakon toga premazati žumancetom, umućenim sa malo vode i ulja.

Sečenica se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija